Quantcast
Channel: Bucatarescu » Mancare Sanatoasa
Viewing all 604 articles
Browse latest View live

Retete cu delicatese: file de halibut, cozi de creveti Black Tiger, midii /Peste si fructe de mare de la R FAMILY

$
0
0

Sunt un consumator pasionat al fructelor de mare si al pestilor mai putin obisnuiti! De aceea, cand am gatit somon pe placa de cedru la Targul GoodWine, am avut revelatia ca in Bucuresti exista un importator de peste si fructe de mare care imi poate pune la dispozitie cele mai bune sortimente: firma R Family!

I-am vizitat si iata ce produse mi-au atras atentia:

FILE DE HALIBUT. Halibutul este un peste cunoscut si consumat din cele mai vechi timpuri. De-a lungul istoriei a fost considerat un peste sacru si era servit doar cu ocazia sarbatorilor religioase, mai ales in Evul Mediu. De fapt, denumirea sa din limba engleza reflecta chiar sacralitatea acestui peste urias, de vreme ce “hali” inseamna sfant si “but” inseamna plat.

Halibutul , denumit stiintific Hippoglossus hippoglossus, traieste in zonele de nord ale oceanelor Atlantic si Pacific si este cel mai mare dintre pestii plati si unul dintre cei mai mari pesti de apa sarata, ajungand pana la greutatea de 300 kg. Este un peste cu carne slaba, fin texturata, alba ca zapada, care contine doar cateva oase. Pielea de culoare gri-bruna este de asemenea comestibila.

Carnea lui alba si ferma, cu o delicate aroma dulce, face din halibut unul din pestii favoriti ai iubitorilor de peste. Sezonul de pescuit pentru halibut este vara, cand, proaspat fiind,  calitatile lui sunt optime, dar se gaseste congelat tot timpul anului.

Halibutul este cu adevarat un aliment foarte bogat in nutritienti. Este o sursa foarte buna de proteine de calitate superioara si contine cantitati importante de selenium, magneziu,fosfor, potasiu, vitaminele B12, niacin, si B6.Nu in ultimul rand dar foarte important, contine acizi grasi esentiali Omega 3. Se numesc asa pentru ca sunt esentiali pentru sanatate, dar nu pot fi produsi de organismul nostru, deci trebuie procurati prin intermediul alimentatiei. Pestii de apa rece, deci si halibutul, sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali. In ce priveste gastronomia, halibutul este de asemenea o sursa deosebit de generoasa, el putand fi preparat in sute de feluri. Este rolul maestrilor bucatari de a pune in valoare excelentele calitati ale acestui peste cu adevarat “sfant” pentru sanatate.

RECOMANDARE CULINARA: Eu il prefer la cuptor cu sos de vin alb si usturoi sau pe gratar, stropit apoi cu sos dulce-iute chinezesc (il puteti face si singuri din sos de soia combinat cu pasta de rosii, boia dulce, boia iute, piper rosu macinat, zahar sau miere, eventual, dupa gusturi, ghimbir).

CREVETI BLACK TIGER. Acest tip de crevete, stiintific denumit Penaeus Monodon, este un crustaceu marin raspandit incepand cu coasta de est a Africii, Peninsula Arabica, Asia de sud-est, Marea Japoniei, estul Australiei, Marea Mediterana, Hawaii, coasta de est a SUA. Este cea mai larg cultivata specie de crustacee de pe glob, desi a inceput sa piarda teren in favoarea unei alte specii, Litopenaeus vannamei ( crevetele cu picioare albe).

Crud, crevetele are pe carapace dungi maro, albastre, gri sau negre si gatit, devine, roz, portocaliu sau rosu. Aproximativ 80% din crevetii Black Tiger de pe piata provin din acvacultura si sunt disponibili tot timpul anului. Ei sunt comercializati sub diverse forme, cu sau fara cap, cu sau fara carapace, fiind impartiti in diverse categorii in functie de marime ( numarul lor intr-o livra- 454 g- daca sunt fara cap, sau intr-un kilogram daca sunt cu cap ). Cu cat sunt mai putini intr-o livra, cu atat sunt mai mari si cu atat mai scumpi.

Se pot pregati intr-o mare diversitate de feluri, in functie de specificul fiecarei zone geografice. Crevetii au o carne ferm texturata, ceea ce ii face usor de preparat. Se pot gati intregi, cu carapace sau fara. Carnea lor este slaba, dar bogata in colesterol, 100 de grame de carne consumata eliberand 91 de calorii si continand 2 g de grasimi totale, 150 mg colesterol, 18 mg proteine, 148 mg sodium si 0,5 g acizi Omega-3.

RECOMANDARE CULINARA: Am gatit recent cozi de creveti in doua feluri. Jumatate din cantitate, dupa dezghetare, am pus-o pe gratar. I-am intors pe ambele parti si dupa vreo 20 minute erau gata, perfect stacojii si apetisanti. Apoi, am inmuiat fiecare coada de crevete intr-un fel de ciulama facuta cu vin alb dulce, lapte (poate fi direct smantana!) si un pic de faina, adaugand bineinteles tot felul de arome: boia dulce, piper negru si verde proaspat rasnit, oregano uscat, sare de mare. Cealalta jumatate, am pus-o la cuptor intr-un vas termorezistent, cu crevetii acoperiti cu lapte si un pic de ulei de masline si ierburi de gust (tot ce-am gasit prin casa). De asemenea, am pus vreo 3 capatani de usturoi taiat lamele fine. Apoi, i-am curatat de carapace si i-am mancat cu sos rosu dulce-iute.  Mi-au placut la fel de mult in ambele cazuri.

MIDII.

Midiile au constituit un aliment pentru omenire inca de la inceputurile acesteia. Midiile marine se gasesc in zonele cu maree ale oceanelor si marilor, in climatul temperat, pe tot cuprinsul globului, pe tarmurile stancoase, expuse valurilor care se sparg. Cand sunt acoperite de apa, ele se hranesc filtrand planctonul din apa marii, iar apoi, expuse mareelor, carapacea lor se inchide strans, pastrand lichidul in interior.

Midiile sunt cultivate pretutindeni in lume, iar specia Mytilus chilensis este deosebit de valoroasa si cunoscuta. Ele se comercializeaza atat proaspete, cu tot cu carapace, cat si sub forma congelata, doar carnea. Midiile sunt un aliment valoros din punct de vedere nutritional, 100 g de midii consumate eliberand 170 de calorii si continand 24 mg proteine si 4,5 g grasimi, din care 5mg  acizi Omega -3.

In ce priveste impactul cultivarii lor asupra mediului inconjurator, aceste este practic nul, pentru ca nu necesita hranire si fitrand apa marii pentru a retine planctonul, o lasa mai curata chiar decat era.

RECOMANDARE CULINARA: Imi plac midiile in stilul “Moules frites”, adica scoici stropite cu unul din numeroasele sosuri care se potrivesc (de pilda, aioli, sosul alb provensal cu usturoi) si intovarasite de un platou mare cu cartofi prajiti! In curand, Philips va aduce in tara Airfryer, un dispozitiv revolutionar, la care cartofii pot fi gatiti fara ulei! Eu l-am testat la Targul IFA de la Berlin, in septembrie 2010.

Furnizor recomandat:  R FAMILY PRODSERVCOM SRL
Str. Valea Merilor, 34, sector 1, 011272 Bucharest, Romania
Tel/fax: 0040 21 222 62 43 / 0040 21 222 39 93
Mobil: 0040 722 402 476 / 0040 728 883 931
E-mail: adriana.radianu@rfamily.ro ; rfamily@rfamily.ro
Website: www.rfamily.ro

Citeste si:


Porcul nostru cel de toate Craciunurile / De ce iubim SALATELE (6)

$
0
0

porc-marinat-in-bere-cu-varza-rosie1-500x375 endivia casa cristina ruccola lollo sorici …Mai avem o saptamana pana la Craciun, dar porcul a fost deja taiat si, mai mult decat atat, incalcand regulile Postului, ne-am dedat deja la cateva reprize de Pomana Porcului. (In cazul meu, asta s-a intamplat, weekendul trecut, la Pensiunea Casa Cristina, din Campulung, unde, cu mare bucurie, m-am lasat corupt de catre confratele Bogdan Gilculescu!) Evident, am exagerat cu jumarile, cu soriciul, cu toba, caltabosii si lebarul, bașca omleta cu carne de la garnita, fara a omite niste cotletele fragede cu varza rosie si alte asemenea. Toate se topeau in gura! Nu vad cum m-as fi putut opune, mai ales ca si companionii mei de la Cavalerii Vinului se indemnau unii pe altii la degustari prelungite…
In acele momente de restriste, cand preparatele nu aveau decat 13% grasime (iar de restul …colesterol) si cand atacul trigleceridelor era ravasitor, am intrebat gazdele daca, din intamplare, nu aveau si niste salate. E drept, suna mai mult a intrebare retorica …dar n-a fost sa fie asa! Bogdan m-a binecuvantat cu cateva pungi de eisberg, luate special pentru viciosi ai grasimilor ca mine.
Si iata cu ce m-am dres, in reprize succesive, intinse pe durata a doua zile:
LOLLO. Una dintre salatele mele preferate, pe care am mixat-o cu branza de burduf de Muscel, faramitata insinuant, dar și cu niste caju sfaramat in pisalogul de usturoi, stropind toul cu nitel dressing de iaurt, tot de la eisberg.
ENDIVIA. Crocanta salata si-a gasit parteneri de nadejde, complementari, in urda facuta la gratar (pret de cateva secunde, nu mai mult!), glaze-ul de balsamico si bobitele de piper rosu murat! Un mic rasfat!
RUCCOLA. O mână buna de salata (…pe marimea pungii) a completat somonul afumat ”la cobza” din cetina de brad si trei lingurite de galbiori murati!
…Adio, porc! Dar raman cu tine! Daca ai si niste salate prin preajma!
Multe retete interesante cu produsele eisberg gasiti AICI: https://www.facebook.com/IubescSalatele

Citeste si:

O extravaganta cu SORICI/ De ce iubim SALATELE (7)

$
0
0

Eisberg_Packshot_Southern_Romania_Lollo_140g sorici_de_porc lollo-rosso-2-300x296 Recunosc, am o pasiune devastatoare pentru sorici, dovada ca am si patentat inenarabila clatita cu sorici… In apropierea Craciunului, preocuparea mea pentru sorici devine obsesiva. De pilda, la noi acasa se face numai piftie cu sorici ! (Cu greu am reusit sa o convingem pe maica-mea sa nu puna si carne!)
Totusi, in proximitatea orgiei carnale (feat. sarmale, costite la cuptor cu dulceata, toba, leber, caltabos, carnati proaspeti, jumari etc.), trebuie sa mancam si noi un pic sanatos. O salata, deci! Sa ne intoarcem la una dintre favoritele mele – Lollo Roso de la eisberg. Delicioasa, frageda, totusi putin crocanta – o minune in farfurie, cu sau fara un dressing Thousand Island sau, chiar, Caesar. Numai ca, acum, vin cu micile mele inovatii: seminte de pin, glaze de aceto balsamico cu aroma de smochine si, mai ales, fabulosul sorici. Da, ati citit bine! Sorici! Dar nu orice fel de sorici. Iau bucata mare de sorici de pe burta si o tai fideluta. Apoi, o dau intr-un clocot cu apa cu sare de Himalaya (roz). Apoi, scurg soriciul si il usuc cu prosoape de hartie. Apoi, il bag la Airfryer, la jet de aer fierbinte, doar cu o picatura de ulei de masline. Il tin doar 3-4 minute, cat sa devina un pic crocant (“crispy”). Ei bine, doar aceasta fina dantelarie de sorici se califica sa innobileze complementar salata Lollo de la eisberg. Zis si mancat!

Multe retete interesante cu produsele eisberg gasiti AICI: https://www.facebook.com/IubescSalatele

Citeste si:

MISTICANZA, mod de folosire / De ce iubim SALATELE (8)

$
0
0

Mixul de salate cu valeriana – MISTICANZA de la eisberg - ma inspira intotdeauna! Combinatia de baby spinach, batavia rosie si verde, plus insinuantele frunzulite de valeriana ….imi da aaaaaaripi! De aceea, cand am lucrat meniul pentru The Wine Bistro by Vinexpert (din Piata Victoriei), aceasta a fost prima salata la care m-am gandit. I-am adaugat mozzarella (de preferinta, orechiette), oua de prepelita taiate pe jumatate, rosii cherry, seminte de dovleac, mix de ardei trasi la tava in putin unt _Eisberg_Packshot_Tender_Romania_Misticanza_100g logo eisberg misticanza si crutoane de casa (facute la cuptor, peste ele pulverizand foarte putin ulei de masline extravirgin si, la final, adaugand rozmarin verde tocat). Merge cu Yoghurt Dressing, cu vinegreta clasica dar si cu un mix de sirop de fructul pasiunii, ulei de masline si tarhon. Poate fi o salata introductiva la pranz, dupa cum poate fi piesa principala a meniului spre seara. Iar, daca ii mai pui si ton si fileuri de anchois, plus cuburi de cartof fiert, obtii o varianta interesanta de Nicoise, nu?

Multe retete interesante cu produsele eisberg gasiti AICI: https://www.facebook.com/IubescSalatele

Citeste si:

Stevia redescoperita de Bucatarescu …cu vinuri albe de la Halewood

$
0
0

stevie Floare_de_Luna_Feteasca_Alba_TWO_large FS_FR_ Stevia este una dintre “buruienile” mele preferate. Din fericire, la tara, in gradina, ea creste spontan, din abundenta, ca si loboda, de altfel. (Mai nou, anual, am rezervat un colt special pentru fenel si cipru, care se reinsamanteaza singure.) Cum – neglijand total site-ul! -am petrecut weekendul la Ileana, la plecare am zis sa nu ma intorc cu mana goala. Mi-am luat pamant de musuroi de cartita pentru rasaduri, dar si ceapa si usturoi verde. In ultima clipa, m-a strafulgerat un gand: stevie! M-am dus glont in fundul gradinii si am jumulit tufele verzi. In dimineata asta, am rasfatat-o pe Nana, conform traditiei, cu prima portie de stevie a sezonului. Am improvizat, ca de obicei. In tava de sticla termorezistenta, am pus la cuptor untura de rata, lasandu-se sa se tpeasca un pic. Apoi, am adaugat stevia rupta cu mana si am presarat condimente Dizzy Pig (de la Laura si Adi Adamesteanu – dupa cum vedeti, cel mai bine se gateste cu lucruri de capatat …primesc orice, cautati-ma!). Am amestecat bine in vas, apoi am lasat la cuptor la foc mediu. Separat, am fiert orez si, la final, cand devenise compact, am pus doua oua batute in el, amestecand vartos, sa se faca zdrente galbene. Dupa 20 minute, am mai rascolit stevia si am adaugat o jumatate de conserva de pulpa de rosii, lasand la cuptor inca vreo cinci minute. Pe farfurie, prezentarea a fost cam asa: pat de stevie cu rosii, in mijlocul caruia am improvizat o insulita de orez cu ou, peste care am pus ultima felie de drob, deasupra ornand cu patrunjel verde…
Merge bine cu un pahar de vin alb de la Halewood. Oscilez intre Feteasca Alba si Feteasca Regala, din gamele Floare de Luna si Floarea Soarelui.

Citeste si:

IKEA lansează chifteluțele suedeze vegetariene

$
0
0

Începând de astăzi, clienții restaurantelor magazinelor IKEA vor putea încerca noile chifteluțe vegetariene GRÖNSAKSBULLAR. Deoarece conțin doar ingrediente vegetale, noile produse au un impact mult mai mic asupra mediului înconjurător, dat de o amprentă de carbon mult mai redusă.

Lansarea chifteluțelor vegetariene reprezintă primul pas în extinderea meniului cu produse mai sustenabile și o inițiativă cereflectă viziunea companiei IKEA de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cei mai mulți oameni.

„Vom continua să servim produse alimentare delicioase, oferind gustul tradițional suedez la prețuri accesibile și, în același timp, vom acorda atenție sporită aspectelor importante pentru consumatori: sănătatea și sustenabilitatea. Avem planuri mari și suntem abia la începutul drumului nostru în această direcție. Sunt mândru că facem acest prim pas de a servi chifteluțe vegetariene,”a declarant Michael La Cour, Managing Director IKEA Food Services AB.

Noile chifteluțe vegetariene GRÖNSAKSBULLAR sunt o alternativă foarte bună pentru îndrăgitele chifteluțe cu carne, având un gust bogat datoratbucăților mari de legume și un nivel ridicat de proteine potrivit pentru masa principală a zilei. Chifteluțele vegetariene GRÖNSAKSBULLARsunt disponibile în restaurantul magazinului IKEA din București începând de astăzi,8 aprilie,la prețul de 8 lei pentru 10 chifteluțe, 10,5 lei pentru 15 chifteluțe și 13 lei pentru 20 chifteluțe. Chifteluțele vegetariene sunt însoțite de garnitură de cous cous.

Citeste si:

Masa tradițională de Paște by Tefal

$
0
0

Natural_ceramic FOOD_PROCESSORS-MASTERCHEF_COMPACT-QB2001-AMBIANCE-B Easy_Grip_Ceramic Meat_Mincer PRODUCTS-BREADMAKER-BREAD__BAGUETTINES-SIDE MOULINEX-LES-FOURNEES-ROUND-LOAF-OF-RUSTIC-BREAD Sărbătoarea de Paște ne aduce aminte cât de norocoși suntem că putem fi alături de cei dragi și cât de minunate sunt tradițiile noastre. Că ne putem strânge laolaltă, că putem pregăti masă împreună, că suntem iubiți și că suntem primiți cu căldură.

Masa de Paște poate fi o adevărată provocare în bucătărie dacă nu dispui de ”ajutoarele” necesare, care să îți ușureze munca pentru a realiza un meniu ca la carte fără prea multe bătăi de cap. Iepurașul are grijă doar de ouăle proaspăt vopsite, dar de restul trebuie să te ocupi tu. Pentru că Tefal respectă tradițiile, îți pune la dispoziție o serie de soluții care să te transforme într-un super bucătar, fără să te complici, ca tu să te bucuri mai mult de familie și cei dragi…

Drobul este nelipsit de pe masa de Paște, dar pe cât este de delicios, pe-atât de mult timp îți ocupă prepararea lui. Dar, ce-ai spune dacă am transforma prepararea drobului într-un moment mult mai plăcut? Ca să termini rapid de tocat ingredientele pentru drob folosește mașina de tocat carne de la Tefal. Datorită motorului puternic, de 2000 W și a cuțitului din inox de înaltă calitate, completat de sitele de diferite dimensiuni, această mașină toacă până la 2,6 kg de carne/minut. În plus, cu ajutorul accesoriilor pentru kebbe și biscuiți poți dezvolta meniul cât să-ți impresionezisi mai tare invitații la masă.

Prăjiturile? Cu tăvile de copt Easy Grip Ceramic poți obține cele mai fragede prăjituri și poți pregăti și drobul abia realizat din cele mai delicioase ingrediente. Easy Grip Ceramic, realizată din oțel carbon, oferă o desprindere ușoară datorită învelișului interior din ceramică și astfel te asiguri că ai un preparat întreg, care nu se lipește și nici nu se rupe când îl scoți din tavă.

Ca masa tradițională să fie completă, ai nevoie de cozonaci calzi. Pentru asta poți folosi aceleași tăvi Easy Grip Ceramic sau după ce ai scos baghetele calde, poți folosi mașina de pâine Tefal Bread&Baguettine, care dispune de 15 programe de preparare, printre care și cel pentru prepararea aluatului cu drojdie. În plus, dacă vrei să ai pâine sau cozonac cald pe masă, mașina dispune de o funcție de pornire întârziată de până la 15 ore și de o funcție de menținere la cald pentru o oră a preparatului. Astfel, când ajungi acasă de la biserică, alături de familie te poți bucură de un cozonac sau baghete calde.

Pentru o sărbătoare specială poți crea o pâine specială sau compoziția pentru alte prăjituri savuroase, așa că profită de numeroasele rețete de Chef pe care Tefal și le pune la dispoziție odată cu achiziționarea mașinii de făcut pâine Bread&Baguettine și de programele speciale (pâine franțuzească, dulce, integrală, fără gluten, Baguette – cu tavă pentru baghete-, pâine fără sare, un program de coacere rapid, dar și 4 programe pentru realizarea altor compoziții pentru prăjituri, gem sau paste).

Pentru pregătirea deliciosului stufat și a ciorbei de miel, pentru care, cu siguranță, ești renumită în familie, alege oalele și cratițele cu înveliș ceramic din gama Natural Ceramic, pentru a te asigura că alimentele gătite își păstrează valorile nutritive. Temperatura ideală este un factor cheie atunci când vrem să gătim cât mai sănătos, iar indicatorul Thermo-Spot™ ale tigăilor Tefal Natural Ceramic te va atenționa mereu atunci când temperatura optimă pentru gătit a fost atinsă, astfel încât această gamă devine soluția ideală pentru un gătit ca la carte.

Citeste si:

Inghetata de zmeura si alte delicii energizante

$
0
0

inghetata zmeura Infiny_force_Silver_Premium_+_access2 smoothie Primavara ai impresia ca resursele de energie sunt aduse la minim si nu e doar sentimentul tau. Cu totii resimtim efectele schimbarilor de vreme prin stari de oboseala si prin dificultati de concentrare. Nu face exces de cafea si apeleaza la cateva retete naturale de smoothie, care sa-ti ”reincarce” bateriile si rasfata-te cu cateva deserturi care se fac rapid si care iti stimuleaza energia!

Alege ingrediente care sunt cunoscute pentru abilitatile speciale de a te energiza si cu ajutorul mixerulul vertical Infiny Force de la Tefal, pune-ti creativitatea la bataie! Pentru ca dispune de tehnologia exclusiva ActivFlow, cu patru cutite rezistente, din otel inoxidabil, care permite o performanta exceptionala de mixare, Infiny Force devine ajutorul tau de nadejde in bucatarie. Si pentru ca vrei ca retetele tale sa se prepare usor si rapid, Infiny Force dispune de o functie Turbo, 20 de viteze de mixare, putere de 700W si multiple accesorii*: tel metalic, accesoriu pentru maioneza si sosuri, tocator de 500 de ml cu capac si un pahar gradat de 800 de ml. Ultraeficient, elegant si versatil, Infiny Force este aparatul ideal care te ajuta sa transformi preparate clasice in retete de Chef.

Inghetata cu zmeura
Pentru acele momente dulci pe care vrei sa le imparti cu familia, incearca aceasta reteta rapida de inghetata delicioasa si revigoranta.

Ingrediente:
500g zmeura inghetata
30cl frisca
5cl zahar lichid
menta proaspata

Mod de preparare:
Pentru prepararea acestei inghetate ai nevoie doar de Infiny Force, mixerul vertical multifunctional de la Tefal. Foloseste piciorul pasator ce beneficiaza de tehnologia ActivFlow pentru maruntirea zmeurei. Adauga zaharul lichid si frisca in bol si amesteca-le cu zmeura pasata. Dupa ce obtii un amestec omogen, il torni in forma, care pot fi pahare de inghetata sau alte forme preferate, pe care le bagi la frigider. Dupa 2-4 ore poti sa o servesti, dar nu inainte de a pune o frunza de menta proaspata deasupra.

Smoothie energizant cu seminte de in si fructe
Incepe dimineata in forta cu un energizant natural, mult prea delicios ca sa nu-ti transforme diminetile.

Ingrediente:
1/2 banana inghetata si feliata
1 cana capsune inghetate
2 linguri seminte de in macinate
1 cana lapte de soia cu gust de vanilie

Mod de preparare:
Pune fructele in bolul inalt al Infiny Force de la Tefal si paseaza-le cu ajutorul piciorului pasator. Cele 4 cutite rezistente, din otel inoxidabil, te vor ajuta sa obtii cat ai spune smoothie un piure de fructe foarte fin si delicios. Adauga peste piureul de fructe laptele de soia si semintele de in pana vei obtine o compozitie omogena. Serveste-l intr-un pahar inalt pentru o zi plina de energie si vitalitate.

Experimenteaza diferite retete de smoothie si inghetata cu Infiny Force de la Tefal si vei obtine cea mai dulce energie pentru aceasta primavara!

*accesoriile sunt disponibile in functie de model.

Citeste si:


Ce regim de detoxifiere a urmat Andreea Marin! VIDEO

$
0
0
andreea-marin-detox-2 andreea-marin-detox-1 andreea-marin-detox-3

Video AICI: https://www.youtube.com/watch?v=Y3kdaCDOUl0

Dupa ce a introdus conceptul de vacanta detox in Romania, Andreea Marin lanseaza astazi un documentar de 60 de minute, care surprinde in imagini si cuvinte tot ceea ce se intampla in timpul unui astfel de program.

Filmat pe Riviera Turceasca, in Bodrum, documentarul pune accent pe etapele si beneficiile unei vacante de detoxifiere.

“Este o experienta pe care trebuie sa o traiesti pentru a intelege cat de serioasa este schimbarea pe care o produce in viata ta, pentru sanatatea ta. Am ajuns la detoxifiere intr-o perioada de cadere si de dezechilibru in privinta sanatatii. Atunci am aflat ca informatia inseamna putere, viata. Aceste programe de detox sunt ca o scoala in care asimilezi informatii despre modul in care functioneaza corpul tau, despre alimentele care ne fac bine si cele de care trebuie sa ne ferim, despre cum trebuie ele combinate, despre cum sa ne mentinem corpul curat si pe dinaintru, nu doar pe dinafara. Totul s-a schimbat vizibil pentru mine dupa detoxifiere, si pot spune ca am intinerit, pur si simplu.”, declara Andreea Marin.

Pentru acest documentar, Andreea Marin a intervievat specialisti in nutritie, intructori de fitness, yoga, pilates, bootcamp, meditatie zen, specialisti in proceduri spa si dedicate detoxifierii.

“Detoxifierea nu inseamna, pur si simplu, sa inlocuiesti hrana solida cu sucuri vreme de o saptamana. In astfel de centre, programul se desfasoara sub atenta indrumare a unei echipe de specialisti, care include medici, nutritionisti, instructori pentru terapii din toate colturile lumii, specialisti in cosmetica faciala si corporala… Fiecare persoana primeste un program individualizat in momentul in care ajunge in centru, in functie de nevoile personale, de varsta si de afectiunile pe care le are”, mentioneaza Andreea Marin.

Un alt punct important pe care il atinge documentarul este legat de incidenta cazurilor de cancer sau alte boli ale secolului in societatea moderna si legatura cu “curatenia” ce trebuie mentinuta in corpul nostru pentru a fi sanatosi.

Documentarul a avut premiera internationala pe www.travelforsenses.com, iar mai multe informatii despre detox pot fi gasite pe site-ul www.detoxbyandreea.ro, site pe care Andreea l-a facut ca raspuns la volumul mare de intrebari primit in ultimii doi ani de la publicul sau pe tema detoxifierii.

Citeste si:

Nestlé reduce conținutul de zaharuri din FITNESS® Original cu 30%

$
0
0

Nestlé România lansează o nouă versiune a cerealelor FITNESS® Original, cu o formulă îmbunătățită ce conține cu 30% mai puține zaharuri comparativ cu rețeta anterioară, fără însă să influențeze gustul.

Conținutul total de zaharuri din cerealele Nestlé FITNESS® Original a fost redus la 11,8g per 100g de cereale, respectiv 3,5g conținut de zaharuri pentru o porție de 30g*. Principalele ingrediente care au înlocuit conținutul de zahăr eliminat sunt grâul integral și orezul, care reprezintă 94,2% din totalul produsului.

“Nestlé Cereale Mic Dejun şi-a asumat angajamentul ferm de a aduce îmbunătățiri nutriţionale ca parte a eforturilor sale constante de a oferi un mic dejun sănătos, care ar trebui să reprezinte aproximativ 20% din totalul caloriilor zilnice. În acest sens, Nestlé vine în întâmpinarea consumatorilor săi reducând cantitatea de zaharuri, dar păstrând același gust”, a declarat Olimpia Nadolu, Associate Marketing Manager, Nestlé Cereale Mic Dejun România.

150 de consumatori de cereale Nestlé FITNESS® au răspuns în cadrul unui sondaj** că preferă noua rețetă la fel de mult ca pe cea anterioară, având același gust delicios ca înainte. Pentru a menține același gust unic, cantitatea de zahăr a fost redusă pentru baza rețetei, însă menținută în principal în stratul exterior al fulgilor. Cum acesta din urmă este primul în contact cu papilele gustative, este și cel care oferă cel mai mult percepția de dulce.

Cerealele Nestlé FITNESS® reprezintă o opțiune pentru micul dejun cu un conținut ridicat de carbohidrați complecși, fiind bogat în fibre şi cereale integrale şi, nu în ultimul rând, o sursă de vitamine şi minerale. Noul produs Nestlé FITNESS® oferă în continuare același conținut semnificativ de nutrienți, precum fier și calciu.

Pentru mai multe informații:
https://nestle-fitness.com/ro/articol/noutati-importante-despre-fitness

Citeste si:

Ardei iute pentru canicula? Ce (nu) trebuie sa mananci vara

$
0
0

Arfei iute – da, varza – nu? Miturile despre alimentele recomandate vara prolifereaza constant. Daca toata lumea e de acord ca impotriva deshidratarii e ideal sa lupti folosind multa apa (apa minerala plata), fructe si legume care contin multa apa (salata verde, castravetii, spanacul, telina si ardeii grasi contin 90% apa! la fel, pepenele rosu, pepenele galben si capsunile!), exista si alte pareri. Astfel, chinezii considera ca alimentele yin sunt racoritoare, in timp ce alimentele yang te incalzesc excesiv (ceapa, usturoi, varza, praz, pastarnac, cirese, smochine, frunze de dafin, scortisoara, marar). Altii recomanda (!) calduros ardeii iuti, fiindca provoaca transpiratia, ceea ce are, in principiu, un efect racoritor. De asemenea, in doze mici, alcoolul si cafeaua n-ar strica nici ele.. Sarea, la fel, provoaca setea si te indeamna sa bei multe lichide – deci e buna si ea pe caldura mare!

Culoarea legumelor si fructelor poate reprezenta un indiciu. Cele verzi, albastre si purpurii sunt racoritoare, in schimb de la cele galbene, portocalii sau rosii te ia cu fierbinteala!

Citeste si:

3 băuturi hidratante pentru zilele de vară

$
0
0

Pe lângă o alimentație sănătoasă care să asigure aportul de vitamine atât de necesar corpului, mai ales în perioada sezonului cald, hidratarea reprezintă un alt factor deosebit de important pentru menținerea unui organism sănătos.
Pentru a face față cu brio temperaturilor ridicate ale verii, indiferent dacă acestea ne surprind sub o umbrelă pe plajă, printre brazi, cucerind un nou munte sau în briza aerului condiționat de la birou, specialiștii ne sfătuiesc sa ne hidratăm de-a lungul întregii zile.

„Din cauza temperaturilor ridicate, corpul nostru elimină prin transpirație o cantitate importantă de lichide care trebuie neapărat compensata printr-o hidratare corectă. Alături de apă, esențială pentru a reechilibra organismul în zilele de vară, putem adăuga însă și alte tipuri de băuturi cu un rol rehidratant dovedit, în funcție de preferințele fiecăruia dintre noi, de la sucuri naturale, la lapte, de pildă. Conform studiilor, chiar și cei care preferă berea au motive de bucurie, întrucât cercetătorii au concluzionat ca ea poate contribui cu succes la o hidratare corectă, în completarea apei”, spune Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Apa la temperatura camerei

Corpul uman este alcătuit în proporție de 70% din apă, așa ca nu este de mirare de ce aceasta ocupă întotdeauna primul loc în recomandările medicilor. Lipsa ei este asociată cu senzația de oboseală, de stres și de nerăbdare, poate îngreuna concentrarea și poate reduce nivelul de atenție și de vitalitate. Secretul constă în consumul apei la temperatura camerei, nu rece. Astfel, corpul nostru nu va fi nevoit să consume energie pentru a aduce temperatura apei consumate la temperatura corpului.

Ceaiul fierbinte
O cană de ceai reprezintă echivalentul unei căni cu apă plus beneficiile aduse de antioxidanții săi și variația gustului. Printre recomandări se numără ceaiul de mentă ce oferă un efect răcoritor, dar și ceaiul verde, renumit pentru proprietățile lui medicinale. Tradițiile Arabiei Saudite ne dezvăluie un secret pentru zilele călduroase de vară: contrar așteptărilor, ceaiul consumat cald, chiar fierbinte, favorizează efectul răcoritor. Acest fapt este explicat de încălzirea temperaturii interne a corpului ce “forțează” corpul să transpire, efectul de evaporare a apei de pe piele fiind de fapt cel perceput de noi ca senzație revigorantă.

bere 2 apa ceai verde
Berea
Berea este una dintre cele mai consumate băuturi, mai ales pe timpul verii. Datorită conținutului său redus de alcool, berea poate contribui la hidratarea organismului, în completarea consumului apei. Mai mult, datorită ingredientelor sale naturale, berea este recomandat să fie consumată chiar după susținerea unui efort fizic îndelungat, ea contribuind la recuperarea echilibrului hidric și mineral din organism. Potrivit studiilor internaționale, berea contribuie în aceeași măsură, ca și apa, la refacerea echilibrului organismului după pierderea cauzată de efortul fizic, datorită conținutului său de aminoacizi, minerale, vitamine din grupa B și antioxidanți. Alături de o dietă echilibrată, berea poate fi consumată zilnic de către persoanele sănătoase într-o cantitate moderată, echivalând 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei.
Sucurile de fructe și laptele – pe următoarele locuri în top
În topul celor mai populare băuturi pe timpul verii, apreciate de consumatori și recomandate de specialiști se numără sucurile naturale și laptele. Sucurile naturale din fructe care conțin o cantitate mare de apă (pepene roșu, pepene galben, zmeură, căpșune, afine, cireșe, zmeură și piersici) au și un aport important de vitamine, în timp ce laptele conține combinația perfectă între sodiu, proteine și carbohidrați astfel încât menține productivitatea întreaga zi.

Citeste si:

3 Retete simple de sezon: Cartofi noi cu mazare si usturoi, dulceata de pepene galben, compot de prune/corcoduse/visine

$
0
0

cartofi-mazare cantaloupe compot Belsugul gradinii de la Ileana se revarsa si pe masa noastra!
Iata ce am gatit in ultimele zile, pornind de la roadele culese de Lali din gradina!

CARTOFI NOI CU MAZARE SI USTUROI
Am dezgropat primul cuib de cartofi si am cules ultimul rand de mazare. Am fiert cartofii separat, i-am pasat usor cu putin ulei de masline si cu usturoi, am adaugat apoi marar și, la final, mazarea frageda fiarta separat. O nebunie de gusturi ale verii! (Se poate aditiva cu parmezan ras!)

DULCEATA DE PEPENE GALBEN CU COAJA DE PORTOCALA
Nimic mai simplu: ocuburi de pepene galben, zahar la libera apreciere si patratele infime de coaja de portocala. Se fierbe ca orice dulceata, se culege spuma si se ofera cu un pahar de apa rece.

COMPOT DE PRUNE, CORCODUSE SI VISINE
S-au facut primele prune, nespus de aromate. Corcodusele galbene deja se scutura, iar visinele – chiar daca nu au un an stralucit – asigura compotului o culoare frumoasa si contrapunctul acrisor de gust. Senzatie de la frigider, seara, cand venim de la Bucuresti!

Citeste si:

Meniul de vara de la Tefal

$
0
0

meniu-tefal2 plancha-saveurs3 shredder active-flow infiny meniu=tefal1 Vara poti servi natura pe paine! Ai la dispozitie foarte multe ingrediente proaspete, incat doar alegerea retetelor pentru prepararea lor ar trebui sa fie o provocare. Nu te tinem mult in bucatarie, ci iti punem la indemana tehnologiile Tefal, care iti transforma ingredientele in calatorii ale gustului pentru papilele gustative. Mai mult, iti propunem un meniu de vara pe care il poti pregati usor si rapid, ca sa te bucuri de preparate senzationale.

Bauturile sunt cele mai importante pentru o masa ca la carte, iar vara asta are gust de capsune! Dar nu de orice capsune, ci de unele scaldate intr-un cocktail delicios, cu multa gheata. Foloseste blenderul Faciclic BlendForce BL310A de la Tefal si pregateste cele mai savuroase retete de bauturi si preparate de vara. Acest blender cu o putere de 500W, 2 viteze + functia Pulse paseaza si amesteca rapid si eficient. Mai mult, dispune de un pahar pentru dozaj, ca sa te asiguri ca folosesti cantitatile exacte din reteta, si de un sistem de blocare al bolului care iti ofera un plus de siguranta ca aparatul porneste doar daca bolul este pozitionat corect. Nici cablul nu mai e o problema, pentru ca Faciclic BlendForce dispune de un spatiu pentru stocare a cablului. Acum, pregateste un cocktail delicios pentru invitatii tai!

Bautura: Margarita cu capsune

Ingrediente:

180 ml de tequila

60 ml triplu sec

230 gr capsune inghetate in sirop

120 ml limonada

Mod de preparare:

Umple blenderul Tefal Faciclic BlendForce cu gheata. Toarna tequila si triplu sec. Adauga capsunele si limonada. Amesteca pana se omogenizeaza. Serveste in pahare de Margarita.

Daca ai pregatit bautura, e timpul pentru un aperitiv. Ca sa te bucuri de versatilitatea blenderul Faciclic BlendForce BL310A de la Tefal, poti conta pe el si pentru realizarea aperitivului.

Aperitiv: Guacamole cu tortilla chips

Ingrediente:

1 rosie medie

10 g cana de frunze proaspete de coriandru

40 g ceapa tocata

1 lingurita de sare

2 avocado coapti si decojiti, fara samburi

Mod de preparare:

Pune ingredientele in blenderul Faciclic BlendForce. Amesteca 15-20 de secunde, cat sa ramana si bucatele nepasate integral. Serveste cu tortilla chips.

Ai bauturile si aperitivul. Acum e timpul sa pregatesti ”vedetele” mesei! Pentru felul principal foloseste Plancha des Saveurs de la Tefal pentru a gati in confortul casei cele mai savuroase retete. Plancha des Saveurs ofera rezultate culinare ideale fiind adaptabila oricarui ingredient sau reţeta. Poti gati cu ea portii pentru 6 persoane datorita suprafeţei de gatire de 1100cm², iar preparatele se gatesc usor si omogen datorita dispersiei optime de caldura si datorita zonei de gatire din aluminiu turnat cu invelis antiaderent, care se incalzeste pana la 230°C. Știi cand e pregatita datorita indicatorului Thermo-Spot™ si poate fi curatata usor datorita placilor de gatit demontabile compatibile cu masina de spalat vase.

Fel principal: Pui milanez cu cartofi dulci

Ingrediente:

3 linguri de ulei de masline

Piept de pui fara os si piele

½ lingurite de coriandru

Sare si pieper

Cartofi dulci

Mod de preparare:

Pentru puiul milanez cu cartofi dulci, trebuie sa incalzesti Plancha des Saveurs. Indicatorul Thermo-Spot™ iti va spune cand poti aseza bucatile de pui (dupa ce au fost asezonate cu coriandru, sare si piper) si cartofii dulci, feliati. Dupa ce s-au gatit, asaza-le pe farfurie, alaturi de o salata Coleslaw.

Salata pare o reteta simpla pana cand trebuie sa pregatesti ingredientele. Sa tai multe legume, nu e chiar sarcina preferata din bucatarie. De aceea, Tefal ti-a pregatit Fresh Express+, care pregateste legumele si fructele pentru orice reteta. Cele 5 conuri pentru razuire fina, razuire grosiera, feliere fina, maruntire si razuire legume te ajuta sa prepari o mare varietate de retete. Printr-o simpla apasare de buton, in numai cateva secunde, legumele, fructele, branza, alunele sau ciocolata sunt direct pe farfurie, gata pentru a fi servite. Profita de el pentru a realiza o salata delicioasa.

Salata Coleslaw

Ingrediente:

Varza, atat verde cat si rosie

Morcovi

Ceapa verde

Dressing:

Cu maioneza:

Maioneza

Mustar

Piper

Fara maioneza:

Otet din orez sau otet din vin alb

Zahar

Sare si piper

Mod de preparare:

Razuieste legumele folosind Fresh Express+. Asaza legumele in boluri si asezoneaza-le cu unul dintre cele doua dressinguri – unul pe baza de maioneza si unul fara.

Iar, la sfarsit, ”piece de resistance”: un desert racoritor, ideal pentru o vara calduroasa.

Desert: Inghetata cu fructe

Ingrediente:

500 g fructe inghetate

300 ml frisca

50 ml zahar lichid

menta proaspata

Mod de preparare:

Pentru prepararea acestei inghetate ai nevoie doar de Infiny Force, mixerul multifunctional de la Tefal. Foloseste piciorul pasator ce incorporeaza tehnologia ActivFlow (4 cutite rezistente, din inox, pentru performante exceptionale de mixare) pentru maruntirea rapida a fructelor inghetate (capsuni, zmeura, mango, etc). Adauga zaharul lichid si frisca in bol si amesteca-le cu fructele pasate, tot cu ajutorul Infiny Force. Dupa ce obtii un amestec omogen, toarna-l in pahare de inghetata sau alte forme preferate, pe care le bagi la frigider. Dupa 2-4 ore poti sa o servesti, dar nu inainte de a pune o frunza de menta proaspata deasupra.

Tefal iti ureaza pofta buna!

Citeste si:

Alte retete romanesti naturiste de la MONICA TATOIU! Miracolele naturii!

$
0
0

NOI REMEDII NATURISTE RECOMANDATE DE DOAMNA MONICA TATOIU!

Epilepsie: cure succesive de 40 zile, cu 10 – 20 zile pauză, se ia pe nemâncate 1 linguriţă de pulbere de brânca ursului de 3 – 4 ori/zi, cu ceai de sunătoare sau busuioc. Supra dozată dă reacţii alergice, vasodilataţie periferică şi hipotensiune.
Este o boală în care bolnavul respectă cu stricteţe indicaţiile medicului, poate duce o viaţă normală, iar crizele pot fi înlăturate de multe ori pentru toată viaţa.
Alcoolul, agravează frecvenţa şi intensitatea crizelor. Efortul fizic şi psihic prea mari sunt contraindicate. Se respectă timpul necesar de odihnă şi somn. Tratamentul prescris se ia toată viaţa în ritmul recomandat, deoarece întreruperea bruscă, poate declanşa noi crize. Uneori insuflaţia aerului în spaţiul arahnoidian, poate înlătura pentru mult timp crizele. Deci bolnavii de epilepsie nu sunt invalizi, dacă se tratează corect şi duc o viaţă cumpătată, boala se ţine în frâu
Bila de bou, care se găseşte în fiere şi se ia de la abator. Se scoate cu o seringă 5 ml. bulă, 1 vârf de cuţit de bicarbonat, 75 ml. apa distilată, 10 pic. suc de lămâie, se pun la fiert, amestecă bine, se dau în câteva clocote.
Prima săptămână, 10 pic. de 3 ori/zi, în puţină apă, înainte de masă.
Săptămâna a 2 a, 15 pic. de 3 ori/zi.
Săptămâna a 3 a, 20 pic. de 3 ori/zi.
Săptămâna a 4 a, 30 pic. de 3 ori/.zi
Amestecul se păstrează la frigider, se face mereu proaspăt

Exoftalmie: eficientă o asociere terapeutică între acupunctură şi fitoterapie. Se face un amestec din seminţe de armurariu, limba mielului, albăstrele, silur, rădăcină de păpădie, şi coada şoricelului în părţi egale, se mărunţesc prin maşina de cafea, se ia 1 linguriţă de pulbere de 4 ori/zi, pe care o ţineţi sub limbă timp de 15 min. apoi se înghite cu apă plată. Aceste plante au rol de antiinflamatoare, acţionând asupra ochilor şi reglează glanda suprarenală ( care produce cortizonul). Local se pot pune comprese cu macerat rece din muşeţel, coada şoricelului, silur, albăstrele. Înainte de a face maceratul se spală plantele (se pun într-o sită şi se lasă câteva min. la jetul de apă).

Fotofobia: simptom care ţine de patologia ficatului, masaţi-vă la ceafă, la baza craniului şi punctele de la mâini şi picioare pe meridianul intestinului gros, plămân şi ficat.

Gripa, guturai: tinctură muguri plop negru in alcool 90 timp de 10 – 12 zile – macerat, 50 – 100 pic. de 4 ori /zi, nu se iau cu apă, se depreciază, se iau pe pâine sau zahăr.
Untul de lămâie, 1 lămâie se pune în apă fierbinte 1 min., se toacă prin maşina de tocat împreună cu coaja, se amestecă cu 100 g. unt, se adaugă 1 – 2 linguri de miere, se foloseşte în cantităţi mari în timpul epidemiilor de gripă.
Guturai, sensibilitate la răceli; sirop de cătină, (vezi, medicamente…) se iau preventiv 5 – 6 linguriţe/zi, pe stomacul gol, timp de minimum 3 săptămâni.
În cazul în care afecţiunea este declanşată, se iau 10 – 12 linguriţe/zi, pentru a ajuta organismul să se apere.
Picuraţi în fiecare nară o picătură de ulei de mentă, de 2/zi. In acelaşi timp se unge cu ulei fruntea, tâmplele, urechile, ceafa, părţile exterioare ale nasului. Uleiul de mentă de poate amesteca şi cu camfor.

Gingiile: retracţia lor este o manifestare a paradontozei. Se iau 10 tablete de aspirină, se pisează bine, se onţine un praf foarte fin, se amestecă cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi una de sare de bucătărie. Cu acest praf, aplicat pe periuţa dinţi, se fac spălături de 2 – 3 ori/zi. Se sug de 2 – 3 ori/zi tablete de Proposept cu propolis, sau se fac spălături dentare cu tinctură de propolis

Hipoacuzie: deficienţele auzului şi ale urechii, ţin de o tulburare a energiei rinichilor cu care te naşti deficitar. Tratament cu reflexoterapie şi acupunctură

Infecţie cu stafilococ la ochi: comprese cu vin natural de casă

Insomnie: capsule cu o planta Rhodiola rosea, trandafir sălbatic din Siberia, mai combat nervozitatea de peste zi, depresia,
Amestec din plante uscate, talpa gâştei, flori de păducel, rădăcină de valeriană, în cantităţi egale. Peste 1 lingură de amestec se pun 200 ml. apă clocotită, se infuzează 1 oră, se bea călduţă câte 50 ml. de 4 ori/zi înainte de mesele principale şi înainte de somn
Cura de lavandă tinctură (vezi depresia, cap), 1 linguriţă de 3 ori/zi.

Inflamaţii ale cavităţii bucale: 1 lingură de frunze mărunţite de salvie, cu 200 ml. apă clocotită, se infuzează 35 min. apoi se face gargară

Mahmureala: se poate înlătura cu tinctură de mentă, 20 pic. Se pun într-un pahar cu apă rece, se bea toată apa o dată, dispare durerea de cap şi senzaţia de cap greu.

Mătreaţă: 2 linguri oţet de mere, sau sucul de la o lămâie cu 2 linguri apă distilata si 2 linguri ulei de măsline, se amestecă şi se masează capul, se lasă 2o de minute, apoi se spală cu şampon.
Sau; în şampon se pun 30 de aspirine pisate se amesteca bine

Masaj extern ureche: 3 pic. lavandă, 3 pic. tei, 6 pic. muşeţel, se amestecă şi se masează in jurul urechii.

Memorie: dacă la trezire aveţi mâinile şi picioarele reci, este un semn al slabei circulaţii periferice şi inclusiv a creierului. Pentru ameliorare se ia Ginkgo Biloba, Bilobil. În alimentaţie se introduc următoarele alimente pentru îmbunătăţirea circulaţiei, usturoi (germaniu înviorează circulaţia), ţelină, ardei iute, hrean, cuişoare, scorţişoară, urzici.
Eficient tratamentul cu ZEICAN, asigură organismului calciu, alimentează sistemul nervos, sporeşte capacitatea intelectuală, frânează îmbătrânirea, conţine lecitină.
SUPER SOYA LECITINĂ; îmbunătăţeşte activitatea intelectuală, atenţia.
MEGA B COMPLEX; efect anti-stres, măreşte puterea de concentrare, stimulează creşterea şi dezvoltarea organismului. Sunt de la California Fitnes.
Lipsa puterii de concentrare este dată de prezenţa polipilor în mare măsură. Un medic O.R.L. a sfătuit un părinte să nu-şi opereze copilul şi să-i dea 1 aspirină împărţită în 4 astfel, ¼ la ora 19, ¼ la ora 19,15. ¼ la ora 19,30, ¼ la ora 19,45. La ora 20, bea o cană de lapte cald, îndulcit cu miere, timp de 10 zile.

Migrena: cauzele sunt generate de unele alimente. Un regim alimentar ar putea duce la vindecare. Trebuie eliminat consumul de ciocolată, caşcaval, citrice şi cafea. Se reduce cantitativ ouăle, laptele, mezelurile, carnea de porc, dulciurile pe bază de zahăr, peştele şi conservele din peşte, produsele conservate prin sărare excesivă, berea, cola, zmeura, grâul, porumbul, mazărea, ciupercile, nucile. Pentru găsirea vinovatului, ar trebui excluse pe rând din dietă. Dacă nu se mai declanşează nici o criză în perioada de abstinenţă, produsul incriminat se introduce în dietă, pentru o scurtă perioadă în alimentaţia zilnică, reapariţia unei noi crize confirmând rolul nefast al acestuia. Alte alimente se recomandă a fi consumate sub forma unor mese mici şi numeroase; cereale, pâine prăjită, unt sau margarină, biscuiţi, ceai, iaurt, orez, paste făinoase, cartofi, salată, legume (varză, mărar, fasole verde, ridichi), vin alb, brânză de vaci, sau telemea, mere, cireşe, produse apicole, care să înlocuiască zahărul. De asemenea sunt necesare suplimente nutritive bogate în vitaminele B2, B6, şi E, săruri de magneziu, calciu şi zinc.

Otita: se pune în ureche un tampon îmbibat cu 10 – 15 pic. de propolis, soluţie alcoolică de 5 – 7 %, de 2 ori/zi. Boala este cauzată de o disfuncţie a rinichiului şi a vezicii biliare. Se consumă ceaiuri de gălbenele, lemn dulce şi păpădie. Alimentaţia cu cât mai multe legume, fructe, suc de morcovi, ţelină, usturoi, ceapă şi cât mai puţină carne.
Bronhoron; vezi infecţiile respiratorii.
Inflamaţia urechii medii sau otita acută se întâlneşte la copii, este o infecţie în urechea medie provocată de răceală. gripă, scarlatină puroiul şi scade auzul.
Tratament, se pun în ureche picături în amestec în părţi egale de tinctură de propolis cu miere, 2 pic. în ambele urechi 1 dată/zi seara. Se mai poate pune miere caldă de 2 – 3 pic., o dată /zi seara. Pentru a scăpa de durere se introduce în ureche o frunză proaspătă de muşcată, care va calma durerea şi înlătură inflamaţia
O dată pe zi se pune în ureche 1 – 2 pic. zeamă de lămâie.

Paradontoza: plante cu acţiune antiseptică, antiinflamatorie, anticicatrizantă. Spălături bucale cu ceai de muşeţel concentrat, 3 linguri la o cană de apă, de 3 – 4 ori/zi. Sau ceai de salvie, 2 linguriţe la 100 ml. de apă. Sunătoarea calmează durerile dentare, 2 linguri la 200 ml. apă, de 4 – 5 ori/zi. Masarea gingiilor grăbeşte vindecarea îmbunătăţind circulaţia sângelui. Se face direct cu degetul pe gingie, sau din exterior, prin obraji.
Esenţial este o dietă săracă în zahăr rafinat şi bogată în fibre. Importante sunt vitaminele A, C şi E, zincul, flavonidele prezente mai ales în ceapa proaspătă.

Păr bogat: se iau cantităţi egale, câte un pumn din plantele, urzică, frunze de nuc, de mesteacăn, de soc şi o tulpină încât rostopască, se pun în 2 litri de apă rece. Se fierbe, apoi vasul se acoperă cu un capac şi se lasă 5 min. Cu ½ infuzie se spală părul cu săpun de casă, se clăteşte cu apă, iar cu cealaltă ½ de infuzie se clăteşte părul, se lasă să acţioneze, nu se mai clăteşte cu apă.

Păduchi şi alţi paraziţi: 3 – 4 pic ulei de lavanda se amestecă cu 1 linguriţă de oţet, se aplică pe păr, apoi capul se acoperă timp de 3- 4 ore, pentru a forma un mediu de vapori, care vor sufoca insectele. Tratamentul se aplica 7 – 10 zile la rând.

Pistrui; se fricţionează pielea cu suc proaspăt de ceapă.
Peste o ceapă tăiată mărunt se toarnă 100 ml. oţet de mere, se lasă la macerat, 2 – 3 zile, se fricţionează pielea de 2 – 3 ori/săptămână.
Peste 2 – 3 castraveţi, tăiaţi cubuleţe, se toarnă 500 ml. lapte crud, se macerează 3 zile, apoi se aplică de 2 – 3 ori pe piele şi vor dispărea pistruii.

Mai mulre detalii: www.monicatatoiu.ro

Citeste si:


Serena Williams, nuduri si forta – Galerie foto

$
0
0

Unora le place Serena. O Serena de abanos, cu muschii lucrati impecabil, sexoasa in ciuda aspectului de “forta a naturii”. Pe aceasta idee, reviste ca ESPN Magazine, Jane sau Ebony s-au grabit sa o pozeze nud (vezi galeria foto), iar Serena nu a zis nu niciodata. Se pregateste Playboy?

Recunoscuta ca o gurmanda, gata sa manance un pui intreg la o masa, Serena este obligata sa isi supravegheze apetitul, pentru a fi in cea mai buna forma sportiva la concursuri. In plus, ea face alergari, practica yoga Bikram si, bineinteles, joaca tenis de dimineata pana seara. Yoga Bikram reprezinta o sinteza din anii ’70 a 26 tehnici de yoga, dintre care 2 sunt tehnici de respiratie. “Inventatorul” ei, Bikram Chowdury, a devenit milionar dupa ce si-a patentat ansamblul de metode! serena1 serena2 serena3 serena4 serena5 serena6 serena1 ser2 alb-negru5

Altminteri, cand are cateva zile de pauza, Serena se repede in mancaruri “nesanatoase”, cum ar fi pizza cu multa branza de la Bella Vita (din New York).  Inaintea meciurilor, prefera un sandvis cu carnati de curcan si cartofi copti, o combinatie de proteine si carbohidrati.

Citeste si:

Laetitia Casta, Adriana Lima – fara machiaj. Le mai recunoasteti?

$
0
0

Revista “Love” a publicat 50 de fotografii ale modelelor care au participat la selecţia pentru show-ul primăvară-vară Louis Vuitton. Printre modelele cunoscute care au fost pozate fără machiaj se numără Elle Macpherson, Rosie Huntington-Whiteley (cea care a inlocuit-o pe Megan Fox in “Transformers”), Bar Refaeli, Adriana Lima, Laetitia Casta sau Coco Rocha. Rezultatele au fost ingrozitoare: femei pe care le doreste o lume intreaga, precum Adriana Lima, Laetitia Casta sau Karolina Kurkova arata jalnic. Afara-i folosit rimelu’, inauntru-i “topmodelu’”!

Printre sfaturile date de cititori revistei s-a numarat si: “Doamnelor, nu va mai infometati, ca ati inceput sa aratati ca dracu’!  Treceti la cheeseburgeri!”… karolina_kurkova adriana_lima_ laetitia_casta_

Citeste si:

Diete: bune, ciudate, nocive!

$
0
0

Nu ştiu cum e în Europa, însă în America lumea e obsedată de diete. Se ştie deje că Zeta Jones îşi păstrează silueta din tinereţe urmînd dieta Atkins, că Jennifer Lopez nu mănâncă decât mâncare cu puţini carbohidraţi sau că Lagarfeld urmează o dieta hipocalorică. Fiecare dintre noi are preferinţe culinare, rezistă sau nu la foame. Actorii nu sunt nici ei excepţii. Sa examinăm pe rând opţiunile.

 Diete bune

Dietele, asemeni cometelor, apar şi sunt foarte populare o perioadă de timp, apoi cad în negura uitării, de unde mai sunt scoase numai când cineva le aminteşte în articole precum cel de faţă. Nimeni nu ştie ce soartă va avea cea mai populară dietă, acest ‘ 911’ al dietelor, după cum e supanumită în America – dat fiind că 911 e numărul de telefon de la urgenţe. Vorbim desigur despre « dieta celor 5 factori » inventată de Harley Pasternak. Autorul este un canadian care absolvit cursurile universităţii din Toronto, obţinînd un master în exerciţii fiziologice şi ştiinte nutriţionale şi care, după absolvire, a pus bazele acestei diete care a făcut furori în Hollywood. Principiul lui e foarte simplu: se mănâncă 5 mese pe zi, bazate pe 5 ingrediente nutritive şi care se prepară în 5 minute. Datorită meseleor dese (în special sandviciuri şi salate) cei dornici să slăbească nu se flamînzesc, ca în alte diete (în special cele hipocalorice).  Pentru ca efectele să fie totale, autorul recomandă şi 25 de minute de exerciţii zilnice. Ce o face probabil atractivă este faptul că în această dietă trişarea e permisa o singură zi pe sapatamină. Dintre celebritaţile care o urmează cu regularitate menţionam pe Eva Mendez, Alicia Keys, Kayne West, Jessica Simpson şi John Mayer.

 Cea mai populară dietă americană este “dieta celei mai  bune vieţi » (Best Life Diet) a lui Bob Greene, descrisă în cartea cu acelaşi nume şi popularizată intens de Oprah.  Bob Greene este antrenorul personal a lui Oprah, iar principiile lui sunt foarte sănătoase. Acesta recomandă mesele la ore regulate, şi numai mâncăruri ce conţin în special cereale, fructe şi legume, fără ca numărul total de calorii pe zi să depăşească 2000. El recomandă de asemenea evitarea grăsimilor saturate, a pâinii albe, a făinoaselor şi produselor lactate cu grăsimi multe (frişcă şi smântână). Această dietă este foarte populară pentru că a fost promovată de cunoscuta vedetă de televiziune. Din pacate, rezultatele nu sunt imediate şi aceasta se vede dacă urmarim « The Oprah’s Show ».

 O dietă total opusă celei de mai sus este « dieta franţuzească » a lui Michel Montignac. Montignac este un gurmand care s-a hotărât să slăbească şi, pentru că îi plăcea să mănânce, a extrapolat obiceiurile culinare ale francezilor, în dieta care îi poartă numele. La baza acestei diete se află indicele glicemic, astfel încit sunt permise mâncăruri în cantităţi suficiente, dacă au indicele glicemic mic. Este o dietă disociată, aceasta însemnînd că anumite combinaţii de alimente, consumate împreună au efecte devastatoare asupra organismului. Având în vedere că ciocolata amăruie, brânzeturile, frişca, şunca prăjită, vinul roşu şi şampania sunt permise zilnic, fac ca această dietă să fie foarte populară în Europa, printre sportivi, actori şi membrii ai diverselor case regale. Kyle Minogue este una dintre celebritaţile care îşi menţin silueta urmînd sfaturile lui Michel Montignac. Cărţile acestuia, sunt pline cu reţete şi informaţii despre ce se poate mânca în restaurante sau în vizite. Între noi fie vorba, aceasta este dieta mea preferată pentru că nu simt că ţin vreo cură de slabire, atât de generoase sunt opţiunile culinare în acest caz (practic, întreaga gastronomie franţuzească).

Diete ciudate

O altă dietă americană este cea volumetrică, concepută de profesoara Barbara Rolls. Ideea ei este simplă : americanilor le place să mănânce mult, de aceea ea sugerează doritorilor să se ospăteze cu cât mai multe salate, supe şi fructe pe săturate pentru că au calorii puţine şi atenuează senzaţia de foame datorită conţinutului mare de apă. În cartea ei « Planul volumetric »  autoarea oferă multe reţete şi sfaturi care încurajează această dietă hipocalorică. Dulciurile, grăsimile şi alcoolul sunt permise însă foarte rar.

O alta dietă extrem de populară în America este  “South Beach” a doctorului Arthur Agatson. Acesta porneşte de la ideea că o dietă bogată în carbohidraţi duce la boli de inimă propunînd în loc un plan în trei etape, în care doritorii trebuie să mănânce numai anumiţi carbohidraţi şi grăsimi. În prima fază sunt permise trei mese pe zi şi mici gustări între mese, însă în nici un caz mâncăruri cu conţinut mare de carbohidraţi (pâine, orez alb, paste etc). În faza a doua pâinea neagr şi anumite categorii de paste sunt permise. Faza a treia e cea de menţinere. Această dietă a fost aspru criticata (ca şi Atkins, de altfel)  pentru că încurajează consumul de mâncăruri cu mult colesterol şi grăsimi saturate,  însă rezultatele ei o fac să fie poate, la fel de populara ca Atkins.

Dieta “zonală” este o dieta mai nouă, fiind creată de Barry Sears. Principiul ei este echilibrul. Orice masă trebuie să conţină 30% proteine, 30% grasimi şi 40% carbohidraţi. Printre vedetele care o urmează cu pasiune se numără Brad Pitt, Jenifer Anniston, Madonna, Sarah Jessica Parker si Demi Moore. Avantajul acestei diete este că cel care o urmează se va simţi plin de energie şi că este absolut sănătoasă. Dezavantajul ? Pe termen lung este dificil de urmat pentru că reţetele obişnuite din carţile de bucate nu urmează aceste proporţii, însă în cartea sa, Sears oferă reţete şi sfaturi pentru a motiva cititorii.

Despre dietele nocive ce să mai vorbim ? Sunt acele diete care pe termen lung pot avea consecinţe nefaste asupra organismului, cele care nu sunt gustoase şi sunt greu de ţinut sau care ne provoacă repulsie numai la citirea numelui. Dintre acestea amintim: dieta cu supă de varză, cu mâncare pentru bebeluşi, cu struguri, suc, sirop de arţar, dieta Scarsdale (foarte populara in anii 70: o zi fructe, o zi legume, o zi carne etc).

 Text de ADRIANA PARISSI, corespondent special SUA

Citeste si:

Tarta de afine / Reteta cu Masterchef Gourmet by Tefal

$
0
0

tarta_cu_afine_ tefal-1 tefal-02 tefal-03 tefal-04 tefal-05 Un desert răcoritor? Iată ce idei are Tefal Masterchef Gourmet!
Vara încă ne bucură cu voioşia zilelor însorite, iar aceasta este perioada perfectă pentru a petrece mai mult timp în mijlocul naturii alături de cei dragi. Delicii culinare gustoase, savoarea preparatelor pregătite cu dragoste, acestea sunt ingredientele unei mese festive alături de familie şi prieteni. Dacă te sperie gândul că timpul este limitat şi nu vei apuca să pregăteşti ceva delicios, sănătos şi rapid pentru invitaţii tăi, Masterchef Gourmet de la Tefal te scoate din încurcătură, pentru ca tu să te poţi ocupa de ultimele detalii pentru întâmpinarea celor dragi. Maestru în prepararea celor mai gustoase delicii culinare în cel mai scurt timp, cu o precizie uimitoare, robotul de bucătărie de la Tefal se ocupă de gătit în locul tău. De la creme şi sosuri, până la aluaturi uşoare sau grele, Masterchef Gourmet îţi uşurează sarcinile din bucătărie, fiind ajutorul pe care te poţi baza oricând. Datorită mişcării planetare a capului de lucru şi a ustensilelor de care dispune dispozitivul, vei obţine compoziţii omogene în doar câteva clipe. Cele trei instrumente de patiserie ale robotului – tel, malaxor, mixer – te vor ajuta să pregăteşti cele mai delicioase prăjituri şi aperitive fără ca tu să depui prea mult efort. Mai mult, bolul din inox are o capacitate de 4 l care îţi permite să găteşti preparate gustoase pentru întreaga listă de invitaţi.
Pentru gustări sănătoase şi rapide, robotul de bucătărie de la Tefal dispune de accesoriile ideale pentru ca tu să le oferi celor dragi necesarul de substanţe nutritive: blenderul cu o capacitate de 1,5 l pregăteşte băuturi delicioase şi răcoritoare, iar cu ajutorul răzătoarei cu 4 conuri poţi răzui sau felia perfect crudităţile pentru salate fresh şi sănătoase.
Pentru că este sezonul fructelor de pădure, Masterchef Gourmet îţi îndulceşte invitaţii cu un desert răcoritor, potrivit sezonului:

Tarta delicioasă de afine

Ingrediente:
 1 kg afine
 150 gr zahăr
 2 linguri amidon de porumb
 350 gr făină
 100 gr zahăr pudră
 100 gr unt
 1 ou
 1 gălbenuş
 sare

Mod de preparare:
Introducem în bolul robotului de bucătărie Tefal Masterchef Gourmet, făina, sarea şi zahărul pudră. Adaugăm untul, oul întreg şi gălbenuşul şi amestecăm cu ajutorul mixerului până când această compoziţie capătă un aspect nisipos şi încep să se formeze bulgăraşi. Strângem aluatul sub forma unei mingii, pe care o introducem în frigider timp de o oră. După acest interval, întindem aluatul în forma de copt în care urmează să pregătim desertul şi îl dăm iar la rece. Între timp, adăugăm în bolul Masterchef Gourmet afinele cu zahărul şi cele 2 linguri de amidon de porumb şi amestecăm cu ajutorul telului până se formează o compoziţie omogenă. Aluatul se va introduce la cuptor timp de 15 min., nu înainte de a aşeza deasupra lui o foaie de copt peste care vom pune o mică greutate – boabe de fasole, năut etc. După acest interval, scoatem aluatul de la cuptor, peste care aşezăm afinele pregătite. Tarta se introduce din nou la cuptor pentru 30-35 min, apoi se lasă să se răcească pentru a putea fi servită alături de cei dragi.
Profită de zilele de vară şi lasă deserturile şi produsele de patiserie pe mâna lui Masterchef Gourmet!

Citeste si:

SUC DE ROSII cu busuioc si SOS PICANT / Serial de retete

$
0
0

 SUC DE ROSII cu busuioc? SOS PICANT tot pe baza de rosii? Sunt doua preparate obligatorii cand gradina e binecuvantata de zeci de kilograme de rosii. Va reamintesc, v-am prezentat de curand noile mixere verticale multifunctionale Philips. Sunt niste aparate atat de versatile incat pot fi folosite permanent in bucataria mea de vara, pentru o multime de retete apetisante. Am folosit acest tip de mixer si cu aceste ocazii culinare!

sos bucatarescu 06 porumb si dovlecel la steamer porumb dulce sos bucatarescu 05 sos bucatarescu 04 sos bucatarescu 03 sos bucatarescu 02 sos bucatarescu 01 sos bucatarescu 00 suc de rosii 11 suc de rosii 10 suc de rosii 09 suc de rosii 08 suc de rosii 07 suc de rosii 06 suc de rosii 05 suc de rosii 04 suc de rosii 03 suc de rosii 02 suc de rosii 01 suc de rosii 00

 

SUC DE ROSII CU BUSUIOC

Mai simplu de atat nu se poate! Am cules din gradina cele mai coapte rosii, le-am curatat un pic, le-am taiat sferturi, le-am pus in cana speciala a mixerului si … am folosit mixerul vertical multifunctional cu barbarie, zdrobind rosiile in cateva secunde. Apoi, am scurs printr-o sita deasa, punand la pastrare materia solida din pulpa si seminte. (Vreau sa o folosesc la reteta urmatoare!) Sucul bine strecurat l-am pus intr-o oala mare, adaugand putina sare, atat. Dupa ce a fiert si am curatat spuma, am adaugat cateva frunze verzi de busuioc proaspat culese din gradinita de condimente, am pus capacul oalei si am lasat vreo 20 de minutre ca sucul sa ia un pic de aroma. Apoi, am scos frunzele si am transferat sucul in sticle, pentru iarna. Ce mi-a ramas, cam vreo trei cani, am pus la frigider si l-am baut la amiaza, cand arsita era mai puternica…

SOS PICANT (varianta la sosul “agica” al doamnei Romanciuc)

Sunt fascinat de lumea sosurilor. Am scris candva, impreuna cu doamna Jeni Romanciuc, cartea “Gradina Imperiului. Retete din Basarabia tuturor aromelor” (Ed.Trei /Lifestyle Publishing, 2008). Una dintre primele retete de acolo era cea de AGICA, un fel de salata de iarna sau, mai degraba sos, preparat(a) din rosii bine coapte, o cantitate echivalenta de ardei iute, ceva gogosari, destul usturoi, sare si piper. Reteta se face la rece, fara fierbere si fara ulei, iar semintele de rosii nici nu intra in discutie. Am decis, insa, acum, sa adaptez un pic delicioasa reteta si am facut un sos picant avand la baza materia semiuscata ramasa de la sucul de rosii, adica o parte din pulpa si, vai, semintele (de fapt, amestecul de pulpa cu seminte, din care nu am stors chiar tot sucul). Aceasta materie am pus-o in tigaie, impreuna cu cateva rosii taiate sferturi, o jumatate de cana de suc de rosii (ca tot imi ramasese!), sare, piper rosu si verde proaspat macinat, sare de mare, Dizzy Pig cu infuzie de cafea (Dizzy’s Red Eye Express) 4 cepe tocate fin( 2 cepe rosii si 2 cepe albe), vreo 8 catei de usturoi taiat lamelar-straveziu, frunze de busuioc verde, cimbrisor verde faramitat intre degete si vreo 10 ardei iuti taiati – cu foarfeca! – foarte marunt. Nu am pus decat un pic de ulei si am amestecat in continuu in tigaie, vreme de 25 minute, la foc mediu spre mic. Ce a iesit e un sos demential, destul de iute, care merge cu carne, cu cartofi, cu porumb dulce facut la steamer, cu chiftelute de dovlecel sau …cu tot ce va mai trece prin minte. Poate fi tinut si pentru iarna, intr-un loc rece si intunecat. (Am zis “rece si intunecat”, nu altminteri!)

Fotografiile au fost realizate cu Panasonic Lumix DMC-TZ18.

…Dupa scoici in vin cu aioli, gem de fructe, suc de rosii cu busuioc si sos picant, in curand, alte retete marca Bucatarescu cu noile mixere verticale multifunctionale Philips!

Citeste si:

Viewing all 604 articles
Browse latest View live